Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech
Show full item record
No preview available
Title:
|
Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech |
Author: |
Sedláčková, Kateřina
|
Advisor: |
Kráčmar, Stanislav
|
Abstract:
|
Diplomová práce je zaměřená na fyziologické působení větvených aminokyselin (BCAA) na organismus a sledování jejich obsahu v doplňcích stravy a tedy i pravdivost údajů, které výrobci udávají na etiketě. Legislativou je pouze dáno, že výrobek přicházející na trh musí být zdravotně nezávadný, ale jeho účinnost či obsah látek deklarovaných na obale sledován není. Výsledky stanovení jednoznačně potvrdily, že obsah skutečný se nemusí shodovat s deklarovaným obsahem a také bylo zjištěno, že na etiketě jsou neúplné údaje o produktu, nebo dané aminokyseliny nejsou v optimálním poměru. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/21722
|
Date:
|
2012-02-01 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
27661
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account