dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Sedláčková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T09:50:35Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T09:50:35Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21722
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřená na fyziologické působení větvených aminokyselin (BCAA) na organismus a sledování jejich obsahu v doplňcích stravy a tedy i pravdivost údajů, které výrobci udávají na etiketě. Legislativou je pouze dáno, že výrobek přicházející na trh musí být zdravotně nezávadný, ale jeho účinnost či obsah látek deklarovaných na obale sledován není. Výsledky stanovení jednoznačně potvrdily, že obsah skutečný se nemusí shodovat s deklarovaným obsahem a také bylo zjištěno, že na etiketě jsou neúplné údaje o produktu, nebo dané aminokyseliny nejsou v optimálním poměru. |
cs |
dc.format |
51 |
cs |
dc.format.extent |
1788627 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
doplňky stravy
|
cs |
dc.subject |
fyziologické působení
|
cs |
dc.subject |
větvené aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
deklarovaný obsah
|
cs |
dc.subject |
valin
|
cs |
dc.subject |
leucin
|
cs |
dc.subject |
isoleucin
|
cs |
dc.subject |
dietary supplements
|
en |
dc.subject |
psysiologic effect
|
en |
dc.subject |
branched-chain amino acids
|
en |
dc.subject |
declarated content
|
en |
dc.subject |
valine
|
en |
dc.subject |
leucine
|
en |
dc.subject |
isoleucine
|
en |
dc.title |
Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech |
cs |
dc.title.alternative |
Physiologic Effects of Branched-chain Amino Acids on Human Body and Its Determination in Selected Suplements |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2012-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
This graduation these is based on physiologic effects of branched-chain amino acids (BCAA) on human body and observing its volume in supplements, that is declareted on the covering. Legislature is declaring health unexception, but is not declaring effects and amount of substances declarated on the covering. The results of determination validated ,that the real contain can be different from the declarated one and also it has been decided, that the statement on the covering was not complete, or the aminoacids was not in optimal ratio. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
27661
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-02 |
|