Stanovení acesulfamu K a aspartamu metodou HPLC

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení acesulfamu K a aspartamu metodou HPLC

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Ležáková, Jana
dc.date.accessioned 2013-10-07T09:55:17Z
dc.date.available 2013-10-07T09:55:17Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21730
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na simultánní stanovení umělých sladidel acesulfamu K a aspartamu pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie (HPLC). Byly nalezeny optimální chromatografické podmínky pro jejich analýzu. Dále bylo stanoveno množství obou umělých sladidel ve vybraných vzorcích minerálních a pramenitých vod. cs
dc.format 79 s., přílohy (I - XI) 11 s. cs
dc.format.extent 2984675 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject acesulfam K cs
dc.subject aspartam cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject minerální voda cs
dc.subject pramenitá voda cs
dc.subject acesulfame K en
dc.subject aspartame en
dc.subject HPLC en
dc.subject mineral water en
dc.subject spring water en
dc.title Stanovení acesulfamu K a aspartamu metodou HPLC cs
dc.title.alternative The Determination of Acesulfame K and Aspartame Using HPLC en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2012-06-06
dc.description.abstract-translated This thesis was focused on the simultaneous determination of acesulfame K and aspar-tame using high performance liquid chromatography (HPLC). The optimal chromatographic conditions for the separation of mentioned sweeteners were investigated. In addition, the content of both sweeteners in chosen mineral and spring waters was determined. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 26717
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-02


Files in this item

Files Size Format View
ležáková_2012_dp.pdf 2.846Mb PDF View/Open
ležáková_2012_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
ležáková_2012_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account