dc.contributor.advisor |
Zemanová, Vladimíra
|
|
dc.contributor.author |
Žebroková, Zina
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T11:02:43Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T11:02:43Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21764
|
|
dc.description.abstract |
Ve své bakalářské práci se zabývám rozdělením potravinářských barviv na přírodní a syntetická a jednotlivé skupiny dále rozděluji podle jejich chemické struktury. Zabývám se vlastnostmi a chemickým složením jednotlivých skupin, způsoby jejich použití, a také konkrétními příklady barviv. v neposlední řadě se zabývám způsoby jejich získávání a výroby. |
cs |
dc.format |
57s. |
cs |
dc.format.extent |
1728240 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Barvivo
|
cs |
dc.subject |
přírodní barviva
|
cs |
dc.subject |
syntetická barviva
|
cs |
dc.subject |
extrakce
|
cs |
dc.subject |
přijatelná denní dávka
|
cs |
dc.subject |
The dye
|
en |
dc.subject |
natural dyes
|
en |
dc.subject |
synthetic dyes
|
en |
dc.subject |
extraction
|
en |
dc.subject |
acceptable daily intake
|
en |
dc.title |
Barviva - výroba a použití v gastronomii |
cs |
dc.title.alternative |
Dyes - Produkcion and Use in Food Industry |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pospíšil, Michal |
|
dc.date.accepted |
2012-09-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
In my bachelor's thesis i deal with the distribution of food dyes on natural, and synthetic and each group are further divide according to their chemical structure. I deal with properties and chemical composition of the various groups, their methods of application and specific examples of food coloring too. I reffering on examples of their using. In the last row i am interest of ways of their getting and producting. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25789
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2012-08-13 |
|