Barviva - výroba a použití v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Barviva - výroba a použití v gastronomii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Zemanová, Vladimíra
dc.contributor.author Žebroková, Zina
dc.date.accessioned 2013-10-07T11:02:43Z
dc.date.available 2013-10-07T11:02:43Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21764
dc.description.abstract Ve své bakalářské práci se zabývám rozdělením potravinářských barviv na přírodní a syntetická a jednotlivé skupiny dále rozděluji podle jejich chemické struktury. Zabývám se vlastnostmi a chemickým složením jednotlivých skupin, způsoby jejich použití, a také konkrétními příklady barviv. v neposlední řadě se zabývám způsoby jejich získávání a výroby. cs
dc.format 57s. cs
dc.format.extent 1728240 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Barvivo cs
dc.subject přírodní barviva cs
dc.subject syntetická barviva cs
dc.subject extrakce cs
dc.subject přijatelná denní dávka cs
dc.subject The dye en
dc.subject natural dyes en
dc.subject synthetic dyes en
dc.subject extraction en
dc.subject acceptable daily intake en
dc.title Barviva - výroba a použití v gastronomii cs
dc.title.alternative Dyes - Produkcion and Use in Food Industry en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Pospíšil, Michal
dc.date.accepted 2012-09-04
dc.description.abstract-translated In my bachelor's thesis i deal with the distribution of food dyes on natural, and synthetic and each group are further divide according to their chemical structure. I deal with properties and chemical composition of the various groups, their methods of application and specific examples of food coloring too. I reffering on examples of their using. In the last row i am interest of ways of their getting and producting. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25789
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2012-08-13


Files in this item

Files Size Format View
žebroková_2012_bp.pdf 1.648Mb PDF View/Open
žebroková_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
žebroková_2012_op.pdf 1.234Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account