Technologie výroby kečupu se zaměřením na kečup sterilovaný.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Technologie výroby kečupu se zaměřením na kečup sterilovaný.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rumíšková, Marie
dc.contributor.author Rievajová, Soňa
dc.date.accessioned 2013-10-07T12:42:31Z
dc.date.available 2013-10-07T12:42:31Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21849
dc.description.abstract Cílem mojí bakalářské práce bylo popsat technologii výroby rajčatového protlaku a kečupu. Poukázat na nové šetrnější způsoby výrobních technologií a inovaci obalových materiálů, dále popsat zavedení systému kritických bodů HACCP do výrobního procesu a stanovení kritických kontrolních bodů u jednotlivých fází výroby. Posledním bodem mojí práce bylo poukázat na výživovou hodnotu kečupu a přítomnost významného antioxidantu lykopenu v rajčatech a výrobcích z rajčat. cs
dc.format 70s. cs
dc.format.extent 1874115 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject rajčata cs
dc.subject rajčatový protlak cs
dc.subject kečup cs
dc.subject refraktometrická sušina cs
dc.subject kritický kontrolní bod cs
dc.subject lykopen tomatoes cs
dc.subject tomato paste cs
dc.subject ketchup cs
dc.subject soluble solids cs
dc.subject critical control point cs
dc.subject lycopene cs
dc.subject tomatoes en
dc.subject tomato paste en
dc.subject ketchup en
dc.subject soluble solids en
dc.subject critical control point en
dc.subject lycopene en
dc.title Technologie výroby kečupu se zaměřením na kečup sterilovaný. cs
dc.title.alternative Ketchup Production Technology with a Focus on Sterilized Ketchup. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Brachtl, Václav
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated The objective of my bachelor?s diploma thesis was to describe the production technology of tomato puree and ketchup. To point out to the new ways of friendly production techno-logy and packaging innovation, describe the introduction of HACCP into the production proces and the determination of critical control points at various stages of production. The further point was to stress to the nutritional value of ketchup and the presence of signi-ficant antioxidant lycopene in tomatoes and tomato products. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25668
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
rievajová_2012_bp.pdf 1.787Mb PDF View/Open
rievajová_2012_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
rievajová_2012_op.doc 226.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account