Technologie výroby kečupu se zaměřením na kečup sterilovaný.
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Rumíšková, Marie
|
|
dc.contributor.author |
Rievajová, Soňa
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T12:42:31Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T12:42:31Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21849
|
|
dc.description.abstract |
Cílem mojí bakalářské práce bylo popsat technologii výroby rajčatového protlaku a kečupu. Poukázat na nové šetrnější způsoby výrobních technologií a inovaci obalových materiálů, dále popsat zavedení systému kritických bodů HACCP do výrobního procesu a stanovení kritických kontrolních bodů u jednotlivých fází výroby. Posledním bodem mojí práce bylo poukázat na výživovou hodnotu kečupu a přítomnost významného antioxidantu lykopenu v rajčatech a výrobcích z rajčat. |
cs |
dc.format |
70s. |
cs |
dc.format.extent |
1874115 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
rajčata
|
cs |
dc.subject |
rajčatový protlak
|
cs |
dc.subject |
kečup
|
cs |
dc.subject |
refraktometrická sušina
|
cs |
dc.subject |
kritický kontrolní bod
|
cs |
dc.subject |
lykopen tomatoes
|
cs |
dc.subject |
tomato paste
|
cs |
dc.subject |
ketchup
|
cs |
dc.subject |
soluble solids
|
cs |
dc.subject |
critical control point
|
cs |
dc.subject |
lycopene
|
cs |
dc.subject |
tomatoes
|
en |
dc.subject |
tomato paste
|
en |
dc.subject |
ketchup
|
en |
dc.subject |
soluble solids
|
en |
dc.subject |
critical control point
|
en |
dc.subject |
lycopene
|
en |
dc.title |
Technologie výroby kečupu se zaměřením na kečup sterilovaný. |
cs |
dc.title.alternative |
Ketchup Production Technology with a Focus on Sterilized Ketchup. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Brachtl, Václav |
|
dc.date.accepted |
2012-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The objective of my bachelor?s diploma thesis was to describe the production technology of tomato puree and ketchup. To point out to the new ways of friendly production techno-logy and packaging innovation, describe the introduction of HACCP into the production proces and the determination of critical control points at various stages of production. The further point was to stress to the nutritional value of ketchup and the presence of signi-ficant antioxidant lycopene in tomatoes and tomato products. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25668
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account