Detekce faktorů virulence u kmenů Escherichia coli metodou PCR

DSpace Repository

Language: English čeština 

Detekce faktorů virulence u kmenů Escherichia coli metodou PCR

Show full item record

No preview available
Title: Detekce faktorů virulence u kmenů Escherichia coli metodou PCR
Author: Knechtlová, Miluše
Advisor: Doležalová, Magda
Abstract: Patogenita je schopnost daného mikroorganizmu vyvolávat onemocnění u konkrétního hostitele. Virulence je míra patogenity a je dána počtem faktorů virulence. V této práci jsou charakterizovány faktory virulence u Eschericha coli. Dále byly popsány metody molekulární biologie zaměřené na detekci faktorů virulence, převážně metoda PCR, která byla použita i v praktické části. Cílem praktické části bylo detekovat vybrané faktory virulence iss, papC, neuC, iucD, tsh a vat u daného souboru kmenů E. coli izolovaných z potravin. Bylo testováno celkem 45 kmenů E. coli, z nichž asi 2/3 vykazovaly přítomnost určitého faktoru virulence nebo jejich kombinaci.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22221
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 25469


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
knechtlová_2012_dp.pdf 1.826Mb PDF View/Open
knechtlová_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
knechtlová_2012_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account