Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů | 
| Author: | 
Havranová, Markéta
 | 
| Advisor: | 
Buňka, František
 | 
| 
Abstract:
 | 
Teoretická část diplomové práce se zabývá charakteristikou a výrobou tavených sýrů, popisuje blokové tavené sýry a jejich vlastnosti a faktory ovlivňující texturu tavených sýrů. Cílem praktické části bylo sledovat vliv vybraných hydrokoloidů (arabská guma, lokustová guma, kappa- a iota-karagenan) v různých koncentracích na texturu vyrobených tavených blokových a roztíratelných sýrů během 14 a 30 denního skladování. Modelové vzorky tavených sýrů byly podrobeny základní chemické analýze, testu roztékavosti a texturní profilové analýze se zaměřením na texturní vlastnosti: tvrdost, soudržnost, lepivost a relativní lepivost. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/22392
 | 
| 
Date:
 | 
2012-02-01 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav technologie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
B
25701
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account