Rostlinné tuky z potravinářského a chemického hlediska

DSpace Repository

Language: English čeština 

Rostlinné tuky z potravinářského a chemického hlediska

Show simple item record

dc.contributor.advisor Procházková, Eva
dc.contributor.author Prachařová, Renáta
dc.date.accessioned 2013-10-08T13:56:39Z
dc.date.available 2013-10-08T13:56:39Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22473
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá charakteristikou rostlinných olejů a tuků. V práci je uvedeno chemické složení lipidů, olejniny používané pro výrobu olejů a jejich zpracování. V další části se práce zabývá využitím rostlinných tuků v potravinářství a v chemickém průmyslu. Je také popsán význam tuků ve výživě člověka a změny, které u tuků probíhají v průběhu skladování a zpracování. cs
dc.format 46 s., přílohy 2 strany cs
dc.format.extent 1077870 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject rostlinné tuky a oleje cs
dc.subject olejniny cs
dc.subject detergenty cs
dc.subject tenzidy cs
dc.subject fatty acids en
dc.subject vegetable oils and fats en
dc.subject oil plants en
dc.subject detergents en
dc.subject surfacants en
dc.title Rostlinné tuky z potravinářského a chemického hlediska cs
dc.title.alternative Vegetable Fats from Food and Chemical Point of View en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Dvořáková, Monika
dc.date.accepted 2012-06-13
dc.description.abstract-translated The Bachelor thesis deals with the characteristics of vegetable oils and fats. There are details about chemical composition of lipids used for the production of oilseeds and their processing. The other part of the work is focused on the use of vegetable fats in food and chemical industries. It also describes the importance of fats in a human nutrition and changes, of fat during storage and processing. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25687
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
prachařová_2012_bp.pdf 1.027Mb PDF View/Open
prachařová_2012_vp.pdf 122.6Kb PDF View/Open
prachařová_2012_op.pdf 65.95Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account