Rostlinné tuky z potravinářského a chemického hlediska
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Procházková, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Prachařová, Renáta
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T13:56:39Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T13:56:39Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22473
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou rostlinných olejů a tuků. V práci je uvedeno chemické složení lipidů, olejniny používané pro výrobu olejů a jejich zpracování. V další části se práce zabývá využitím rostlinných tuků v potravinářství a v chemickém průmyslu. Je také popsán význam tuků ve výživě člověka a změny, které u tuků probíhají v průběhu skladování a zpracování. |
cs |
dc.format |
46 s., přílohy 2 strany |
cs |
dc.format.extent |
1077870 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
rostlinné tuky a oleje
|
cs |
dc.subject |
olejniny
|
cs |
dc.subject |
detergenty
|
cs |
dc.subject |
tenzidy
|
cs |
dc.subject |
fatty acids
|
en |
dc.subject |
vegetable oils and fats
|
en |
dc.subject |
oil plants
|
en |
dc.subject |
detergents
|
en |
dc.subject |
surfacants
|
en |
dc.title |
Rostlinné tuky z potravinářského a chemického hlediska |
cs |
dc.title.alternative |
Vegetable Fats from Food and Chemical Point of View |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Dvořáková, Monika |
|
dc.date.accepted |
2012-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
The Bachelor thesis deals with the characteristics of vegetable oils and fats. There are details about chemical composition of lipids used for the production of oilseeds and their processing. The other part of the work is focused on the use of vegetable fats in food and chemical industries. It also describes the importance of fats in a human nutrition and changes, of fat during storage and processing. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25687
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account