Využití vybraných bylin v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití vybraných bylin v gastronomii

Show full item record

No preview available
Title: Využití vybraných bylin v gastronomii
Author: Czyžová, Lucie
Advisor: Lazárková, Zuzana
Abstract: Cílem bakalářské práce bylo popsat využití vybraných bylin v gastronomii. Bakalářská práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je zaměřena na charakteristiku, historii a příznivé účinky bylin, druhá kapitola se zabývá obecným využitím bylin v gastronomii, třetí kapitola charakterizuje důležité složky bylin, např. éterické oleje, alkaloidy, třísloviny, vitaminy, glykosidy, minerální látky a jiné. Poslední kapitola je věnována konkrétním by-linám. V bakalářské práci je popsáno 16 druhů, které byly vybrány hlavně podle oblíbe-nosti a známosti. U každé byliny je kladen důraz na botanický popis, využití v gastronomii a lékařství.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23182
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B 24392


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
czyžová_2012_bp.pdf 1.652Mb PDF View/Open
czyžová_2012_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
czyžová_2012_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account