dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Kotásková, Eva
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T16:57:44Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T16:57:44Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23338
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části byl popsán vápník a jeho vztah k ostatním minerálům, funkce a zdroje vápníku, jeho využitelnost ze stravy a byly definovány jeho denní doporučené dávky. Byly zmíněny i důsledky nevyváženého příjmu vápníku. Dále byly popsány vitaminy, se zamě-řením na vitamin D a jeho vztah k lidské výživě, funkce a zdroje vitaminu D, projevy jeho nedostatku a nadbytku. V experimentální části byl proveden dotazníkový průzkum mezi studenty studujícími střední a vysokou školu potravinářského, gastronomického a hotelového zaměření a jejich povědomost o významu vápníku a vitaminu D v lidské výživě. |
cs |
dc.format |
57 s. (9 429 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
3619805 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vápník
|
cs |
dc.subject |
vitamin D
|
cs |
dc.subject |
dotazník
|
cs |
dc.subject |
calcium
|
en |
dc.subject |
vitamin D
|
en |
dc.subject |
the questionnaire
|
en |
dc.title |
Význam Ca a vitaminu D v lidské výživě |
cs |
dc.title.alternative |
Importance of Calcium and Vitamin D in Food Intake |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2012-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretical part the chemical element of calcium was described. Its relationship to other minerals, function and sources of calcium, its usability from food and also its daily defined doses were defined. The consequences of an unbalanced intake of calcium were mentioned. Afterwards other vitamins focusing on vitamin D and its relation to human nutrition, functions and sources, its deficiency and abundance were described. In the experimental part there was the questionnaire survey among students studying high school and university, focused on food, gastronomic as well as hotel industry and their awareness of the importance of calcium and vitamin D for human nutrition. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25511
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|