Nutriční charakteristika skořápkového ovoce a jeho využití v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční charakteristika skořápkového ovoce a jeho využití v gastronomii

Show full item record

No preview available
Title: Nutriční charakteristika skořápkového ovoce a jeho využití v gastronomii
Author: Šnajdrová, Zuzana
Advisor: Vojtíšková, Petra
Abstract: Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat jednotlivé druhy skořápkového ovoce. U jednotlivých druhů byl popsán výskyt a charakteristika plodů, jejich chemické složení a možné využití skořápkového ovoce v gastronomii. Jednotlivé látky obsažené ve skořápkovém ovoci byly charakterizovány především z hlediska jejich významu ve výživě. Ořechy jsou považovány za součást zdravé výživy. Nejčastěji se obsažené látky uplatňují proti některým druhům rakovin, osteoporóze, zlepšují trávení, snižují hladinu LDL cholesterolu; ovlivňují stav pokožky a vlasů, činnost srdce i duševní činnost.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23360
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 25739


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
šnajdrová_2012_bp.pdf 1.828Mb PDF View/Open
šnajdrová_2012_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
šnajdrová_2012_op.doc 90.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account