dc.contributor.advisor |
Vojtíšková, Petra
|
|
dc.contributor.author |
Šnajdrová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T17:34:11Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T17:34:11Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23360
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat jednotlivé druhy skořápkového ovoce. U jednotlivých druhů byl popsán výskyt a charakteristika plodů, jejich chemické složení a možné využití skořápkového ovoce v gastronomii. Jednotlivé látky obsažené ve skořápkovém ovoci byly charakterizovány především z hlediska jejich významu ve výživě. Ořechy jsou považovány za součást zdravé výživy. Nejčastěji se obsažené látky uplatňují proti některým druhům rakovin, osteoporóze, zlepšují trávení, snižují hladinu LDL cholesterolu; ovlivňují stav pokožky a vlasů, činnost srdce i duševní činnost. |
cs |
dc.format |
55 s. (55 864) |
cs |
dc.format.extent |
1917276 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ořechy
|
cs |
dc.subject |
chemické složení
|
cs |
dc.subject |
gastronomie
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
zdraví
|
cs |
dc.subject |
nuts
|
en |
dc.subject |
chemical composition
|
en |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
health
|
en |
dc.title |
Nutriční charakteristika skořápkového ovoce a jeho využití v gastronomii |
cs |
dc.title.alternative |
Nutritional Characteristics of Nuts and Their Gastronomic Utilization |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2012-09-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis was to characterize individual species of nuts. The incidence and characteristics of nuts, chemical composition and possible use of nuts in gastronomy were described for particular species. The individual compounds in nuts were primarily characterized in terms of their importance in nutrition. Nuts are considered to be a part of healthy nutrition. Most often they work against some cancer, osteoporosis, they improve digestion, lower levels of LDL cholesterol; they influence the state of skin, hair, heart and mental activity. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25739
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-08-13 |
|