Použití luminiscenční spektrofluorimetrie pro stanovení riboflavinu
Show full item record
No preview available
Title:
|
Použití luminiscenční spektrofluorimetrie pro stanovení riboflavinu |
Author: |
Ilčík, Petr
|
Advisor: |
Bučková, Martina
|
Abstract:
|
Diplomová práce se zabývá problematikou stanovení riboflavinu v potravinách. Teoretická část je věnována charakteristice riboflavinu, jeho úlohám v metabolismu a výčtu hlavních zdrojů ve stravě. Přehledně jsou zmíněny metody používané pro stanovení riboflavinu v potravinách, podrobněji je popsána metoda luminiscenční fluorimetrie. Praktická část práce je zaměřena na stanovení riboflavinu v roztocích a v tavených sýrech metodou spektrální fluorimetrie a ověření degradace riboflavinu ve vodném roztoku účinkem denního světla. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/23657
|
Date:
|
2013-02-11 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
30888
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account