Stanovení hlavních dikarbonylových sloučenin vína
Show full item record
No preview available
Title:
|
Stanovení hlavních dikarbonylových sloučenin vína |
Author: |
Turečková, Romana
|
Advisor: |
Hanuštiak, Pavel
|
Abstract:
|
Předmětem diplomové práce bylo stanovení diacetylu, methylglyoxalu, glyoxalu a pentandionu ve vzorcích vín pomocí kapalinové chromatografie HPLC. Teoretická část práce se zabývá chemickým složením vína, významem výše zmíněných dikarbonylových sloučenin a jednotlivých metod pro jejich stanovení. V praktické části je uvedena metodika stanovení dikarbonylových sloučenin ve vzorcích vín za využití chromatografické metody HPLC. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/23866
|
Date:
|
2013-02-11 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
E
25574
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account