dc.contributor.advisor |
Hanuštiak, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Turečková, Romana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T23:15:16Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T23:15:16Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23866
|
|
dc.description.abstract |
Předmětem diplomové práce bylo stanovení diacetylu, methylglyoxalu, glyoxalu a pentandionu ve vzorcích vín pomocí kapalinové chromatografie HPLC. Teoretická část práce se zabývá chemickým složením vína, významem výše zmíněných dikarbonylových sloučenin a jednotlivých metod pro jejich stanovení. V praktické části je uvedena metodika stanovení dikarbonylových sloučenin ve vzorcích vín za využití chromatografické metody HPLC. |
cs |
dc.format |
57 s. a 4s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1531992 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Víno
|
cs |
dc.subject |
diacetyl
|
cs |
dc.subject |
methylgyloxal
|
cs |
dc.subject |
glyoxal
|
cs |
dc.subject |
pentan-2
|
cs |
dc.subject |
3-dion
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
Wine
|
en |
dc.subject |
diacetyl
|
en |
dc.subject |
glyoxal
|
en |
dc.subject |
methylglyoxal
|
en |
dc.subject |
pentane-2
|
en |
dc.subject |
3-dione
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.title |
Stanovení hlavních dikarbonylových sloučenin vína |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of The Main Dicarbonyl Compounds in Wine |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hladká, Kristýna |
|
dc.date.accepted |
2013-05-29 |
|
dc.description.abstract-translated |
The main object of diploma thesis was to determine of diacetyl, methylglyoxal, glyoxal and pentanedione in samples of wines by liquid chromatography HPLC. The theoretical part deals with the chemical composition of the wine, the importance of the aforementioned dicarbonyl compounds and various methods for their determination. The experimental part describes the methodology for the determination of dicarbonyl compounds in wine samples using chromatographic method HPLC. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25574
|
|
utb.result.grade |
E |
|
dc.date.submitted |
2013-05-15 |
|