Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii
Show full item record
No preview available
Title:
|
Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii |
Author: |
Zemánková, Tereza
|
Advisor: |
Vojtíšková, Petra
|
Abstract:
|
Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat netradiční druhy zeleniny, jako je např. kiwa-no, batáty, okra, rebarbora aj. Je zde popsán jejich původ, nároky na pěstování a jejich stručná charakteristika. Práce se zabývá jednotlivými druhy z hlediska jejich chemického složení a významných výživových látek. Samostatná kapitola je věnována gastronomické-mu a kulinářskému využití netradičních druhů zeleniny. Stručně byly charakterizovány i jejich léčivé účinky. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24116
|
Date:
|
2013-02-11 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Grade for thesis and defense:
|
C
29851
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account