Destiláty z peckového ovoce
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Neduchal, František
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T12:54:52Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T12:54:52Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24194
|
|
dc.description.abstract |
Cílem mé bakalářské práce bylo popsat detailně skutečnosti o destilaci a dát je do souvislosti s výrobou ovocných destilátů. Konkrétně jsem se zaměřil na peckové ovoce. Z nich má v našich zemích největší tradici výroba pálenek ze švestek. Ceněn je také meruňkový destilát. Méně doceněnými destiláty ve srovnání s ostatními evropskými státy jsou třešňovice a višňovice. |
cs |
dc.format |
46 s. (67 131 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1763298 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
etanolové kvašení
|
cs |
dc.subject |
lihoviny
|
cs |
dc.subject |
destilace
|
cs |
dc.subject |
peckové ovoce
|
cs |
dc.subject |
ethanol fermentation
|
en |
dc.subject |
spirits
|
en |
dc.subject |
distillation
|
en |
dc.subject |
stone fruit
|
en |
dc.title |
Destiláty z peckového ovoce |
cs |
dc.title.alternative |
Stone Fruit Spirits |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2013-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The objective of this bachelor thesis is to describe facts about distillation process in details and in context of production of fruit spirits. Particularly, I focus on stone fruit, from which plum brandy has the reachest history in the Czech regions. Beside plum brandy, apricot brandy is also appreciated. Cherry or sour cherry brandy are less appreciated there in comparison with other european countries. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29427
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-16 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account