dc.contributor.advisor |
Fic, Vlastimil
|
|
dc.contributor.author |
Anetová, Katarína
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T19:11:51Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T19:11:51Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24417
|
|
dc.description.abstract |
Předmětem bakalářské práce je použití oxidu siřičitého v technologických postupech pří-pravy vína. Popisuje formy a vlastnosti oxidu siřičitého v enologii. Zaměřuje se na působení oxidu siřičitého na jednotlivé složky vína, které ovlivňují jeho kvalitu. Důraz je kladen na snížení a obmezení oxidu siřičitého při vinifikaci. V neposlední řade se zabývá vlivem oxidu siřičitého a alkoholu na zdraví konzumenta. |
cs |
dc.format |
50 |
cs |
dc.format.extent |
1753734 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
oxid siřičitý
|
cs |
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
obmezení SO2
|
cs |
dc.subject |
zdraví
|
cs |
dc.subject |
sulfur dioxide
|
en |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
limitations of sulfur dioxide
|
en |
dc.subject |
health
|
en |
dc.title |
Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína |
cs |
dc.title.alternative |
Sulfur Dioxide in the Technological Procedures of Winemaking. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kubáň, Vlastimil |
|
dc.date.accepted |
2013-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis focuses on the use of sulfur dioxide in the Technology of wine. Describes the forms and properties of sulfur dioxide in oenology. Focuses on the effect of sulfur dioxide to the individual constituents of the wine, that affect its quality. The emphasis is on the reduction and limitation of sulfur dioxide in winemaking. Finally, it addresses the impact of carbon dioxide and alcohol on the health of the consumer. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29248
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-16 |
|