dc.contributor.advisor |
Fic, Vlastimil
|
|
dc.contributor.author |
Haasová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-12T00:32:30Z |
|
dc.date.available |
2013-10-12T00:32:30Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24591
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce popisuje význam a výjimečnost tokajských vín na Slovensku a v Maďarsku. Popisuje hlavní klimatické či půdní vlivy, které ovlivňují zrání vinné révy v dané oblasti, ale také její geografické rozložení. Práce se zaměřuje na výskyt možných chorob, význam a vliv ušlechtilé plísně Botrytis cinerea, která je úzce spjatá s tokajskými víny. V neposlední řadě se zabývá technologickými výrobními postupy a charakteristikou tokajských vín. |
cs |
dc.format |
50 s. (79 002 znaků). |
cs |
dc.format.extent |
1716937 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Víno
|
cs |
dc.subject |
Tokaj
|
cs |
dc.subject |
Furmint
|
cs |
dc.subject |
Lipovina
|
cs |
dc.subject |
Muškát žlutý
|
cs |
dc.subject |
Ryzlink vlašský
|
cs |
dc.subject |
ušlechtilá plíseň Botrytis cinerea
|
cs |
dc.subject |
technologie výroby
|
cs |
dc.subject |
zákon o vinařství a vinohradnictví
|
cs |
dc.subject |
Wine
|
en |
dc.subject |
Tokaj
|
en |
dc.subject |
Furmint
|
en |
dc.subject |
Lipovina
|
en |
dc.subject |
Muscat yellow
|
en |
dc.subject |
noble rot Botrytis cinerea
|
en |
dc.subject |
technology production
|
en |
dc.subject |
act on winemaking and viticulture
|
en |
dc.title |
Tokajská vína |
cs |
dc.title.alternative |
Tokaj Wines |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2013-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis describes the importance and uniqueness of Tokaj wines in the Slovak Republic and Hungary. It depicts the main climatic and soil factors that affect the ripening of grapes in the region, but also its geographic distribution. It also focuses on the possible occurrence of diseases, the significance and impact of the rare mold Botrytis cinerea, which is closely associated with Tokaj wines. Finally, it deals with technological processes and characteristics of Tokaj wines. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29267
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-16 |
|