Tokajská vína

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tokajská vína

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fic, Vlastimil
dc.contributor.author Haasová, Zuzana
dc.date.accessioned 2013-10-12T00:32:30Z
dc.date.available 2013-10-12T00:32:30Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24591
dc.description.abstract Bakalářská práce popisuje význam a výjimečnost tokajských vín na Slovensku a v Maďarsku. Popisuje hlavní klimatické či půdní vlivy, které ovlivňují zrání vinné révy v dané oblasti, ale také její geografické rozložení. Práce se zaměřuje na výskyt možných chorob, význam a vliv ušlechtilé plísně Botrytis cinerea, která je úzce spjatá s tokajskými víny. V neposlední řadě se zabývá technologickými výrobními postupy a charakteristikou tokajských vín. cs
dc.format 50 s. (79 002 znaků). cs
dc.format.extent 1716937 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Víno cs
dc.subject Tokaj cs
dc.subject Furmint cs
dc.subject Lipovina cs
dc.subject Muškát žlutý cs
dc.subject Ryzlink vlašský cs
dc.subject ušlechtilá plíseň Botrytis cinerea cs
dc.subject technologie výroby cs
dc.subject zákon o vinařství a vinohradnictví cs
dc.subject Wine en
dc.subject Tokaj en
dc.subject Furmint en
dc.subject Lipovina en
dc.subject Muscat yellow en
dc.subject noble rot Botrytis cinerea en
dc.subject technology production en
dc.subject act on winemaking and viticulture en
dc.title Tokajská vína cs
dc.title.alternative Tokaj Wines en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2013-06-04
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis describes the importance and uniqueness of Tokaj wines in the Slovak Republic and Hungary. It depicts the main climatic and soil factors that affect the ripening of grapes in the region, but also its geographic distribution. It also focuses on the possible occurrence of diseases, the significance and impact of the rare mold Botrytis cinerea, which is closely associated with Tokaj wines. Finally, it deals with technological processes and characteristics of Tokaj wines. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29267
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-16


Files in this item

Files Size Format View
haasová_2013_bp.pdf 1.637Mb PDF View/Open
haasová_2013_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
haasová_2013_op.pdf 64.79Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account