dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Bušová, Renáta
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-12T00:34:33Z |
|
dc.date.available |
2013-10-12T00:34:33Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24592
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá výskytem bioaktivních látek v plodech jabloní. Srovnány jsou zejména jednotlivé odrůdy, a to ve vztahu k obsahu minerálních látek, vitaminů a polyfe-nolických sloučenin. Zajímavá je vysoká antioxidační účinnost krajových odrůd 'Matčino', 'Panenské české' a 'Strýmka'. |
cs |
dc.format |
54 s. |
cs |
dc.format.extent |
8792629 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Jablka
|
cs |
dc.subject |
minerální látky
|
cs |
dc.subject |
vitaminy
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
odrůdy
|
cs |
dc.subject |
Apples
|
en |
dc.subject |
minerals
|
en |
dc.subject |
vitamins
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
local cultivar
|
en |
dc.title |
Biologicky aktivní látky v krajových a komerčních odrůdách jabloní |
cs |
dc.title.alternative |
Biologically Active Substances in Apple Local and Commercial Cultivars |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2013-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the occurrence of bioactive substances in apples. The apple trees varieties are compared in relation to the content of minerals, vitamins and polyphenolic substances. The high antioxidant efficiency of the local varieties 'Matčino', 'Panenské české' and 'Strýmka' is very interesting. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29428
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-15 |
|