dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Doleželová, Eliška
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-12T17:06:14Z |
|
dc.date.available |
2013-10-12T17:06:14Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24654
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce je věnována zejména pšenici obecné, její botanické stavbě, chemickému složení a nutričním hodnotám pšenice. Dále jsou charakterizovány vybrané druhy pšenice. Následující část se zaměřuje na müsli, jeho druhy, základní suroviny pro vý-robu a na základní technologické aspekty jejich výroby. Praktická část diplomové práce se zabývá nejen výrobou sypaného müsli ze sušeného ovoce a pšeničných vloček, ale především stanovením základních chemických a nutričních parametrů, tedy stanovení sušiny, vlhkosti, obsahu popela, hrubé bílkoviny, škrobu, tuku a stanovení kyselosti. Práce byla doplněna o senzorické hodnocení vyrobeného pšeničného müsli. |
cs |
dc.format |
90 s. (124 871 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
9730864 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
müsli
|
cs |
dc.subject |
pšenice
|
cs |
dc.subject |
kamut
|
cs |
dc.subject |
špalda
|
cs |
dc.subject |
červená pšenice
|
cs |
dc.subject |
chemické složení
|
cs |
dc.subject |
senzorické hodnocení
|
cs |
dc.subject |
muesli
|
en |
dc.subject |
wheat
|
en |
dc.subject |
kamut
|
en |
dc.subject |
spelt
|
en |
dc.subject |
red wheat
|
en |
dc.subject |
chemical composition
|
en |
dc.subject |
sensory evaluation
|
en |
dc.title |
Výroba pšeničného müsli a jeho hodnocení |
cs |
dc.title.alternative |
Production of Wheat Muesli and its Evaluation |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bubelová, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2013-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the master thesis is devoted primarily to the wheat, its botanical structure, chemical composition and nutritional values of wheat. The selected wheat species are also characterized. The following section focuses on muesli, its types, the basic raw materials for the production and the basic technological aspects of their production. The practical part of the master thesis deals with not only the production of traditional muesli done from dried fruit and wheat flakes, but especially providing the basic chemical and nutritional parameters, like the determination of dry matter, humidity, ash content, crude protein, starch, fat and acidity determination. The thesis was completed on sensory eva-luation of the wheat produced muesli. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30692
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-02 |
|