dc.contributor.advisor |
Lapčíková, Barbora
|
|
dc.contributor.author |
Řiháčková, Lada
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-13T01:54:38Z |
|
dc.date.available |
2013-10-13T01:54:38Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24853
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá přehledem metod termické analýzy a jejich využití při kontrole kvality potravin. Byly změřeny vzorky různých druhů potravin na DTA/TG ana-lyzátoru z důvodu zjištění tepelné stability, čistoty a jejich složení. Měřené vzorky potravin byly vybrány tak, aby zastupovaly oblast lipidů, bílkovin a tuků. |
cs |
dc.format |
51 s. |
cs |
dc.format.extent |
1931130 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Termická analýza
|
cs |
dc.subject |
potravinářství
|
cs |
dc.subject |
Keywords: Thermal analysis
|
en |
dc.subject |
food
|
en |
dc.title |
Využití termické analýzy v potravinářství |
cs |
dc.title.alternative |
Thermal Analysis and Food |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sližová, Marta |
|
dc.date.accepted |
2013-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work deals with overview of methods of thermal analysis and their use in quality con-trol of foods. The samples of different kinds of food were measured by DTA/TG analyzer to investigate their thermal stability, purity and structure.Measured food samples were cho-sen to represent the main components in foods- lipids, proteins and fats. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19584
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30635
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-15 |
|