Vývoj jablečných aromat v průběhu sezóny lisování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vývoj jablečných aromat v průběhu sezóny lisování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Popelková, Zuzana
dc.date.accessioned 2013-10-13T04:40:38Z
dc.date.available 2013-10-13T04:40:38Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24929
dc.description.abstract Tato diplomová práce je zaměřena na vývoj jablečného aromatu v průběhu sezónního zpracování. Teoretická část se zabývá složením jablek, technologickým postupem získávání šťávy, aromatickými látkami a vybranými metodami pro stanovení aromatických látek, stanovením analytických parametrů. V praktické části byly analyzovány aromatické látky plynovou chromatografií s hmotnostně spektrální detekcí. Dále byl stanoven obsah kyselosti a refraktometrické sušiny v průběhu jedenácti týdnů. cs
dc.format 133 s. cs
dc.format.extent 16648320 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Lisování jablek cs
dc.subject aromatické látky cs
dc.subject jablečná šťáva cs
dc.subject plynová chromatografie cs
dc.subject Pressing of apples en
dc.subject aromatic substances en
dc.subject apple juice en
dc.subject gas chromatography en
dc.title Vývoj jablečných aromat v průběhu sezóny lisování cs
dc.title.alternative Development of Apple Aromas During the Season Pressing en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2013-06-11
dc.description.abstract-translated This dissertation is oriented on development of apple aroma during the seasonal processing. The theoretical part deals with structure of apples, technological process of juicing, aromatic substances and specified methods for determination of aromatic substances and determination of analytical parameters. In the practical part were also analysed aromatic substances by gas chromatography with mass spectrometry. There was examined content of acidity and refractometric dry matter during eleven weeks en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30760
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
popelková_2013_dp.pdf 15.87Mb PDF View/Open
popelková_2013_vp.pdf 62.78Kb PDF View/Open
popelková_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account