dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Popelková, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-13T04:40:38Z |
|
dc.date.available |
2013-10-13T04:40:38Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24929
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce je zaměřena na vývoj jablečného aromatu v průběhu sezónního zpracování. Teoretická část se zabývá složením jablek, technologickým postupem získávání šťávy, aromatickými látkami a vybranými metodami pro stanovení aromatických látek, stanovením analytických parametrů. V praktické části byly analyzovány aromatické látky plynovou chromatografií s hmotnostně spektrální detekcí. Dále byl stanoven obsah kyselosti a refraktometrické sušiny v průběhu jedenácti týdnů. |
cs |
dc.format |
133 s. |
cs |
dc.format.extent |
16648320 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Lisování jablek
|
cs |
dc.subject |
aromatické látky
|
cs |
dc.subject |
jablečná šťáva
|
cs |
dc.subject |
plynová chromatografie
|
cs |
dc.subject |
Pressing of apples
|
en |
dc.subject |
aromatic substances
|
en |
dc.subject |
apple juice
|
en |
dc.subject |
gas chromatography
|
en |
dc.title |
Vývoj jablečných aromat v průběhu sezóny lisování |
cs |
dc.title.alternative |
Development of Apple Aromas During the Season Pressing |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2013-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
This dissertation is oriented on development of apple aroma during the seasonal processing. The theoretical part deals with structure of apples, technological process of juicing, aromatic substances and specified methods for determination of aromatic substances and determination of analytical parameters. In the practical part were also analysed aromatic substances by gas chromatography with mass spectrometry. There was examined content of acidity and refractometric dry matter during eleven weeks |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30760
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-02 |
|