Výživa jako faktor prevence kardiovaskulárních onemocnění

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výživa jako faktor prevence kardiovaskulárních onemocnění

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Sedláčková, Libuše
dc.date.accessioned 2013-10-13T04:57:53Z
dc.date.available 2013-10-13T04:57:53Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24939
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá problematikou související s výživou při prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku kardiovaskulárních onemocnění a rizikové faktory, které se podílejí na vzniku těchto onemocnění nebo zhoršují jejich průběh. V teoretické části jsou dále uvedena pravidla zdravé výživy, výživová a dietní opatření. Cílem praktické části bylo provést vyhodnocení výsledků analýzy tělesné kompozice u rizikové skupiny osob v programu pro nutričního poradce, sestavit vzorový jídelníček s preventivním působením a zhodnotit stravování kardiaků během lázeňské léčby. cs
dc.format 128 s. (184 976) cs
dc.format.extent 4409481 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kardiovaskulární onemocnění cs
dc.subject rizikové faktory cs
dc.subject výživa jako prevence cs
dc.subject dietní opatření cs
dc.subject lázeňská léčba cs
dc.subject cardiovascular diseases en
dc.subject risk factors en
dc.subject nutrition as prevention en
dc.subject dietary measures en
dc.subject spa treatment en
dc.title Výživa jako faktor prevence kardiovaskulárních onemocnění cs
dc.title.alternative Nutrition as the Factor for Prevention of Cardiovascular Diseases en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2013-06-12
dc.description.abstract-translated My master thesis deals with the issues related to the nutrition in the prevention of cardiovascular diseases. The theoretical part is focused on the characteristics of cardiovascular diseases and the risk factors which participate in the development of these diseases or deteriorating their progress. The theoretical part also contains the rules of healthy nutrition, nutritional and dietary measures. The aim of the practical part was to evaluate the results of the analysis of body composition in a risk group of people. These results were done by the programme for nutritional consultant. Another aim was to build sample menu with the preventive effect and to evaluate eating habbits of cardiacs during the spa treatment. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30776
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
sedláčková_2013_dp.pdf 4.205Mb PDF View/Open
sedláčková_2013_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
sedláčková_2013_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account