dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Sedláčková, Libuše
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-13T04:57:53Z |
|
dc.date.available |
2013-10-13T04:57:53Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24939
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá problematikou související s výživou při prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku kardiovaskulárních onemocnění a rizikové faktory, které se podílejí na vzniku těchto onemocnění nebo zhoršují jejich průběh. V teoretické části jsou dále uvedena pravidla zdravé výživy, výživová a dietní opatření. Cílem praktické části bylo provést vyhodnocení výsledků analýzy tělesné kompozice u rizikové skupiny osob v programu pro nutričního poradce, sestavit vzorový jídelníček s preventivním působením a zhodnotit stravování kardiaků během lázeňské léčby. |
cs |
dc.format |
128 s. (184 976) |
cs |
dc.format.extent |
4409481 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kardiovaskulární onemocnění
|
cs |
dc.subject |
rizikové faktory
|
cs |
dc.subject |
výživa jako prevence
|
cs |
dc.subject |
dietní opatření
|
cs |
dc.subject |
lázeňská léčba
|
cs |
dc.subject |
cardiovascular diseases
|
en |
dc.subject |
risk factors
|
en |
dc.subject |
nutrition as prevention
|
en |
dc.subject |
dietary measures
|
en |
dc.subject |
spa treatment
|
en |
dc.title |
Výživa jako faktor prevence kardiovaskulárních onemocnění |
cs |
dc.title.alternative |
Nutrition as the Factor for Prevention of Cardiovascular Diseases |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2013-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
My master thesis deals with the issues related to the nutrition in the prevention of cardiovascular diseases. The theoretical part is focused on the characteristics of cardiovascular diseases and the risk factors which participate in the development of these diseases or deteriorating their progress. The theoretical part also contains the rules of healthy nutrition, nutritional and dietary measures. The aim of the practical part was to evaluate the results of the analysis of body composition in a risk group of people. These results were done by the programme for nutritional consultant. Another aim was to build sample menu with the preventive effect and to evaluate eating habbits of cardiacs during the spa treatment. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30776
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-02 |
|