Stanovení obsahu čistých svalových bílkovin ve vepřovém mase
Show full item record
No preview available
Title:
|
Stanovení obsahu čistých svalových bílkovin ve vepřovém mase |
Author: |
Kloudová, Markéta
|
Advisor: |
Gál, Robert
|
Abstract:
|
Tématem diplomové práce je stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny ve vepřovém mase. Celá práce je rozdělena na literární rešerši a na praktickou část. Literární rešerše obsahuje vysvětlení pojmu maso, zabývá se složením masa, kdy pozornost je věnování aminokyselinám a bílkovinám. Dále pak vlivům, které působí na jakost masa. Je zde popsána historie výroby šunky, její rozdělení dle legislativy, suroviny pro výrobu a technologie výroby. V praktické části je popsána metodika stanovení obsahu vázaných a volných aminokyselin |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/25080
|
Date:
|
2013-01-16 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
30740
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account