dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Kloudová, Markéta
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-13T10:14:45Z |
|
dc.date.available |
2013-10-13T10:14:45Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/25080
|
|
dc.description.abstract |
Tématem diplomové práce je stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny ve vepřovém mase. Celá práce je rozdělena na literární rešerši a na praktickou část. Literární rešerše obsahuje vysvětlení pojmu maso, zabývá se složením masa, kdy pozornost je věnování aminokyselinám a bílkovinám. Dále pak vlivům, které působí na jakost masa. Je zde popsána historie výroby šunky, její rozdělení dle legislativy, suroviny pro výrobu a technologie výroby. V praktické části je popsána metodika stanovení obsahu vázaných a volných aminokyselin |
cs |
dc.format |
97 s. |
cs |
dc.format.extent |
9168311 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vepřové maso
|
cs |
dc.subject |
čisté svalové bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
šunka
|
cs |
dc.subject |
pork meat
|
en |
dc.subject |
net muscle protein
|
en |
dc.subject |
amino acids
|
en |
dc.subject |
ham
|
en |
dc.title |
Stanovení obsahu čistých svalových bílkovin ve vepřovém mase |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of Net Muscle Protein in Pork |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Polášek, Zdeněk |
|
dc.date.accepted |
2013-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theme of the thesis is Determination of Net Muscle Protein in Pork. The thesis is di-vided into two parts, a literary research and a practical part. In the literary research there is the explanation of the term meat and the composition of meat. The attention is focused on amino acids and proteins. It also pays attention to the impacts that affect the quality of meat. It describes the history of ham production, its dis-tribution according to the legislation, raw materials and production technologies. The practical part describes the methodology for the determination of bound and free ami-no acids. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30740
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-02 |
|