Stanovení obsahu čistých svalových bílkovin ve vepřovém mase

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení obsahu čistých svalových bílkovin ve vepřovém mase

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Kloudová, Markéta
dc.date.accessioned 2013-10-13T10:14:45Z
dc.date.available 2013-10-13T10:14:45Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25080
dc.description.abstract Tématem diplomové práce je stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny ve vepřovém mase. Celá práce je rozdělena na literární rešerši a na praktickou část. Literární rešerše obsahuje vysvětlení pojmu maso, zabývá se složením masa, kdy pozornost je věnování aminokyselinám a bílkovinám. Dále pak vlivům, které působí na jakost masa. Je zde popsána historie výroby šunky, její rozdělení dle legislativy, suroviny pro výrobu a technologie výroby. V praktické části je popsána metodika stanovení obsahu vázaných a volných aminokyselin cs
dc.format 97 s. cs
dc.format.extent 9168311 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vepřové maso cs
dc.subject čisté svalové bílkoviny cs
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject šunka cs
dc.subject pork meat en
dc.subject net muscle protein en
dc.subject amino acids en
dc.subject ham en
dc.title Stanovení obsahu čistých svalových bílkovin ve vepřovém mase cs
dc.title.alternative Determination of Net Muscle Protein in Pork en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Polášek, Zdeněk
dc.date.accepted 2013-06-11
dc.description.abstract-translated The theme of the thesis is Determination of Net Muscle Protein in Pork. The thesis is di-vided into two parts, a literary research and a practical part. In the literary research there is the explanation of the term meat and the composition of meat. The attention is focused on amino acids and proteins. It also pays attention to the impacts that affect the quality of meat. It describes the history of ham production, its dis-tribution according to the legislation, raw materials and production technologies. The practical part describes the methodology for the determination of bound and free ami-no acids. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30740
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
kloudová_2013_dp.pdf 8.743Mb PDF View/Open
kloudová_2013_vp.doc 99Kb Microsoft Word View/Open
kloudová_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account