Antioxidační aktivita papriky a pepře
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Dřímalová, Pavla
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T20:57:48Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T20:57:48Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28418
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce se zabývá popisem a charakterizací papriky a pepře jako koření. Popisuje antioxidanty a volné radikály, a jejich působení v potravinách. Dále je zmí-něna antioxidační aktivita a následně metody, kterými se stanovuje. Praktická část diplo-mové práce je zaměřena na stanovení sušiny, antioxidační aktivity vzorků papriky a pepře pomocí metody DPPH a na stanovení celkového obsahu polyfenolických látek ve vzorcích pomocí Folin-Ciocaulteuova činidla. |
|
dc.format |
89 s. (15109 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Paprika
|
cs |
dc.subject |
pepř
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
DPPH
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
Paprika
|
en |
dc.subject |
pepper
|
en |
dc.subject |
antioxidant activity
|
en |
dc.subject |
DPPH
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.title |
Antioxidační aktivita papriky a pepře |
|
dc.title.alternative |
Antioxidant Activity of Paprika and Pepper |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2014-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the thesis deals with the description and characterization of paprika and pepper as seasonings. The antioxidants and free radicals; effect on food and also antio-xidant activity, and the methods of its determination are described. The practical part is fo-cused on the determination of dry matter content, antioxidant activity of paprika and pepper by DPPH method and the total content of polyphenolic compounds using the Folin-Ciocaul-teu agent. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25843
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2014-05-02 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account