Antioxidační aktivita papriky a pepře

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antioxidační aktivita papriky a pepře

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Dřímalová, Pavla
dc.date.accessioned 2015-03-08T20:57:48Z
dc.date.available 2015-03-08T20:57:48Z
dc.date.issued 2014-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28418
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce se zabývá popisem a charakterizací papriky a pepře jako koření. Popisuje antioxidanty a volné radikály, a jejich působení v potravinách. Dále je zmí-něna antioxidační aktivita a následně metody, kterými se stanovuje. Praktická část diplo-mové práce je zaměřena na stanovení sušiny, antioxidační aktivity vzorků papriky a pepře pomocí metody DPPH a na stanovení celkového obsahu polyfenolických látek ve vzorcích pomocí Folin-Ciocaulteuova činidla.
dc.format 89 s. (15109 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Paprika cs
dc.subject pepř cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject DPPH cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject Paprika en
dc.subject pepper en
dc.subject antioxidant activity en
dc.subject DPPH en
dc.subject polyphenols en
dc.title Antioxidační aktivita papriky a pepře
dc.title.alternative Antioxidant Activity of Paprika and Pepper
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2014-05-28
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the thesis deals with the description and characterization of paprika and pepper as seasonings. The antioxidants and free radicals; effect on food and also antio-xidant activity, and the methods of its determination are described. The practical part is fo-cused on the determination of dry matter content, antioxidant activity of paprika and pepper by DPPH method and the total content of polyphenolic compounds using the Folin-Ciocaul-teu agent.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25843
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2014-05-02


Files in this item

Files Size Format View
dřímalová_2014_dp.pdf 2.557Mb PDF View/Open
dřímalová_2014_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
dřímalová_2014_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account