Obsahy vitaminů ve vybraných druzích zeleniny z konvenční a bio produkce
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Konšelová, Alena
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T21:02:32Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T21:02:32Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28788
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá stanovením obsahu vitaminů C, E, a b-karotenu ve vy-braných vzorcích zeleniny z konvenční a bio produkce pomocí metody vysoce účinné kapalinové chromatografie (HPLC). Dále pak byla fotochemiluminiscenční metodou (PCL) stanovena antioxidační aktivita ve vodě a v tucích rozpustných látek obsažených v konvenčních druzích zeleniny a zeleniny z bio produkce. |
|
dc.format |
98 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Vitamin C
|
cs |
dc.subject |
vitamin E
|
cs |
dc.subject |
b-karoten
|
cs |
dc.subject |
zelenina
|
cs |
dc.subject |
bio zelenina
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
PCL
|
cs |
dc.subject |
ACW
|
cs |
dc.subject |
ACL
|
cs |
dc.subject |
Vitamin C
|
en |
dc.subject |
vitamin E
|
en |
dc.subject |
b-carotene
|
en |
dc.subject |
vegetable
|
en |
dc.subject |
bio vegetable
|
en |
dc.subject |
antioxidant activity
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.subject |
PCL
|
en |
dc.subject |
ACW
|
en |
dc.subject |
ACL
|
en |
dc.title |
Obsahy vitaminů ve vybraných druzích zeleniny z konvenční a bio produkce |
|
dc.title.alternative |
The Contents of Vitamins in Selected Kinds of Vegetable from Bio and Conventional Production |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vávra Ambrožová, Jarmila |
|
dc.date.accepted |
2014-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma work deals with determination content of vitamins C, E and b-carotene in chosen vegetable samples from conventional and bio productions with help of High Performance Liquid Chromatography (HPLC). There was determined antioxidant activity in water and fat soluble substances contained in conventional sort of vegetables and vegetables from bio production by photo-chemical-luminescent method (PCL). |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
34516
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2014-05-02 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account