dc.contributor.advisor |
Fic, Vlastimil
|
|
dc.contributor.author |
Katauerová, Andrea
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T21:20:54Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T21:20:54Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/30897
|
|
dc.description.abstract |
Má bakalářská práce se zabývá produkcí kvalitního českého bílého vína s přívlastkem, modelovým technologickým postupem výroby bílého vína, který je zaměřený na odrůdy Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský. Zabývala jsem se nejvyšší kvalitativní kategorií vín vyrobených z nedoslazeného moštu, vínem s přívlastkem - kabinet, pozdní sběr, výběr z hroznů, výběr z bobulí, výběr z cibéb, ledovým a slámovým vínem a dalšími druhy vín. Cílem mé bakalářské práce bylo vyzdvihnout kvalitní české víno a obeznámit čtenáře s technologickým postupem výroby bílého vína. |
|
dc.format |
46 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Produkce vína
|
cs |
dc.subject |
obecná charakteristika vína
|
cs |
dc.subject |
klimatické podmínky pro vinohradnictví
|
cs |
dc.subject |
vinařské oblasti ČR
|
cs |
dc.subject |
Ryzlink rýnský
|
cs |
dc.subject |
Veltlínské zelené
|
cs |
dc.subject |
technologický postup výroby bílého vína
|
cs |
dc.subject |
Wine production
|
en |
dc.subject |
general characteristics of wine
|
en |
dc.subject |
climatic conditions for viticulture
|
en |
dc.subject |
wine-growing region of the Czech Republic
|
en |
dc.subject |
Riesling
|
en |
dc.subject |
Grüner Veltliner
|
en |
dc.subject |
technological process of production of white wine
|
en |
dc.title |
Modelový technologický postup výroby bílého vína |
|
dc.title.alternative |
Model Technological Process for the Production of White Wine |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2014-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the production of high-quality Czech white wine with special attributes, exemplary technological process of production of white wine, which is focused on varieties Grüner Veltliner and Riesling. I researched the highest quality category of wines made from nedoslazeného cider, wine called - late harvest, grape selection, selection of grapes, selection of raisins, ice and straw wine and other wines. The aim of my thesis was to highlight the quality Czech wines and familiarize the reader with the technological process of production of white wine. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30830
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2014-05-14 |
|