Modelový technologický postup výroby bílého vína

DSpace Repository

Language: English čeština 

Modelový technologický postup výroby bílého vína

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fic, Vlastimil
dc.contributor.author Katauerová, Andrea
dc.date.accessioned 2015-03-08T21:20:54Z
dc.date.available 2015-03-08T21:20:54Z
dc.date.issued 2014-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/30897
dc.description.abstract Má bakalářská práce se zabývá produkcí kvalitního českého bílého vína s přívlastkem, modelovým technologickým postupem výroby bílého vína, který je zaměřený na odrůdy Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský. Zabývala jsem se nejvyšší kvalitativní kategorií vín vyrobených z nedoslazeného moštu, vínem s přívlastkem - kabinet, pozdní sběr, výběr z hroznů, výběr z bobulí, výběr z cibéb, ledovým a slámovým vínem a dalšími druhy vín. Cílem mé bakalářské práce bylo vyzdvihnout kvalitní české víno a obeznámit čtenáře s technologickým postupem výroby bílého vína.
dc.format 46 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Produkce vína cs
dc.subject obecná charakteristika vína cs
dc.subject klimatické podmínky pro vinohradnictví cs
dc.subject vinařské oblasti ČR cs
dc.subject Ryzlink rýnský cs
dc.subject Veltlínské zelené cs
dc.subject technologický postup výroby bílého vína cs
dc.subject Wine production en
dc.subject general characteristics of wine en
dc.subject climatic conditions for viticulture en
dc.subject wine-growing region of the Czech Republic en
dc.subject Riesling en
dc.subject Grüner Veltliner en
dc.subject technological process of production of white wine en
dc.title Modelový technologický postup výroby bílého vína
dc.title.alternative Model Technological Process for the Production of White Wine
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2014-06-09
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the production of high-quality Czech white wine with special attributes, exemplary technological process of production of white wine, which is focused on varieties Grüner Veltliner and Riesling. I researched the highest quality category of wines made from nedoslazeného cider, wine called - late harvest, grape selection, selection of grapes, selection of raisins, ice and straw wine and other wines. The aim of my thesis was to highlight the quality Czech wines and familiarize the reader with the technological process of production of white wine.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30830
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2014-05-14


Files in this item

Files Size Format View
katauerová_2014_dp.pdf 2.556Mb PDF View/Open
katauerová_2014_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
katauerová_2014_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account