dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Maliňáková, Iveta
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T21:20:58Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T21:20:58Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/30903
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce se zabývá popisem anatomických částí obilky a jejím chemickým složením. Dále je zde charakterizována pšenice, její dělení, popis analyzovaných vzorků a v neposlední řadě také metodika použitých analýz. Praktická část diplomové práce uvádí postupy použitých metod při analýze sušiny, popela, škrobu, bílkovin, tuku, hrubé vlákniny a stravitelnosti živin. |
|
dc.format |
75 s. (89 141 znaků). |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Pšenice
|
cs |
dc.subject |
pšeničné otruby
|
cs |
dc.subject |
sušina
|
cs |
dc.subject |
popel
|
cs |
dc.subject |
bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
škrob
|
cs |
dc.subject |
tuk
|
cs |
dc.subject |
vláknina
|
cs |
dc.subject |
stravitelnost
|
cs |
dc.subject |
Wheat
|
en |
dc.subject |
wheat bran
|
en |
dc.subject |
dry matter
|
en |
dc.subject |
ash
|
en |
dc.subject |
protein
|
en |
dc.subject |
starch
|
en |
dc.subject |
fat
|
en |
dc.subject |
crude fibre
|
en |
dc.subject |
digestibility
|
en |
dc.title |
Stanovení nutričních parametrů u netradičních druhů pšenice a mouk |
|
dc.title.alternative |
Determination of Nutritional Parameters in Non-traditional Types of Wheat and Flour |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2014-05-27 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the thesis deals with the description of anatomical parts of the grain and its composition. The wheat is also characterized here, its taxonomy and the methods used in the analysis. The experimental part of the thesis presents the methods: dry matter, ash content, starch, fat, crude fiber and digestibility. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30897
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2014-05-02 |
|