Změny profilu mastných kyselin semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica L.) vlivem teplotního režimu při technologickém zpracování
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Vašková, Růžena
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:28:16Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:28:16Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/31595
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo stanovit profil mastných kyselin ve vzorcích semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica L.) a dále stanovit změnu profilu mastných kyselin vlivem teplotního režimu. V teoretické části je popsána charakteristika rostliny a mastných kyselin, v praktické části bylo provedeno stanovení celkových lipidů Soxhletovou metodou a kvantitativní stanovení mastných kyselin ve vzorcích pomocí plynové chromatografie. |
|
dc.format |
95 s. |
|
dc.format.extent |
3796696 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
šalvěj hispánská
|
cs |
dc.subject |
Salvia hispanica L.
|
cs |
dc.subject |
lipidy
|
cs |
dc.subject |
mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
kvantitativní analýza
|
cs |
dc.subject |
plynová chromatografie
|
cs |
dc.subject |
Salvia hispanica L.
|
en |
dc.subject |
lipids
|
en |
dc.subject |
fatty acids
|
en |
dc.subject |
quantitative analyse
|
en |
dc.subject |
gas chromatography
|
en |
dc.title |
Změny profilu mastných kyselin semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica L.) vlivem teplotního režimu při technologickém zpracování |
|
dc.title.alternative |
Changes in Fatty Acid Profile of Salvia Hispanica L. Seeds During Heat Treatment |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vávra Ambrožová, Jarmila |
|
dc.date.accepted |
2015-05-26 |
|
dc.description.abstract-translated |
The main aim of this diploma thesis was determination of fatty acids profile in Salvia hispanica seeds samples and determination of their changes during thermal treatment. Theoretic part describes characterization of Salvia hispanica and characterization of fatty acids. In practical part there was made determination of lipids using Soxhlet extraction with hexan and there was also made quantitative determination of fatty acids in samples using the gas chromatography. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
37881
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2015-04-24 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account