Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)

DSpace Repository

Language: English čeština 

Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)

Show full item record

No preview available
Title: Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)
Author: Bartoš, Milan
Advisor: Kubáň, Vlastimil
Abstract: Cílem bakalářské práce bylo zpracovat formou literární rešerše možné způsoby snížení obsahu ethanolu v nápojích (pivo, víno). V předložené bakalářské práci jsou bližším způsobem popsány tepelné a membránové procesy. Z tepelných procesů je pozornost věnována vakuové destilaci a tenkovrstvému odpařování. U membránových procesů je popsána reverzní osmóza, dialýza, pertrakce a pervaporace. Pozornost je zaměřena také na postupy s úpravou technologie a receptury omezující tvorbu ethanolu za využití vhodných mikroorganismů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31953
Date: 2015-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 38460


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
bartoš_2015_dp.pdf 1.851Mb PDF View/Open None
bartoš_2015_op.pdf 525.7Kb PDF View/Open None
bartoš_2015_vp.pdf 527.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account