Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)

DSpace Repository

Language: English čeština 

Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kubáň, Vlastimil
dc.contributor.author Bartoš, Milan
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:29:27Z
dc.date.available 2015-07-24T12:29:27Z
dc.date.issued 2015-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31953
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo zpracovat formou literární rešerše možné způsoby snížení obsahu ethanolu v nápojích (pivo, víno). V předložené bakalářské práci jsou bližším způsobem popsány tepelné a membránové procesy. Z tepelných procesů je pozornost věnována vakuové destilaci a tenkovrstvému odpařování. U membránových procesů je popsána reverzní osmóza, dialýza, pertrakce a pervaporace. Pozornost je zaměřena také na postupy s úpravou technologie a receptury omezující tvorbu ethanolu za využití vhodných mikroorganismů.
dc.format 41 s.
dc.format.extent 1941506
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pivo cs
dc.subject víno cs
dc.subject pivo cs
dc.subject víno cs
dc.subject se sníženým obsahem alkoholu cs
dc.subject nealkoholické pivo cs
dc.subject dealkoholizace cs
dc.subject beer en
dc.subject wine en
dc.subject low alcohol beer en
dc.subject wine en
dc.subject alcohol-free beer en
dc.subject dealcoholization en
dc.title Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)
dc.title.alternative Methods of Low Alcohol Beverages Production (Beer, Wine)
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Fic, Vlastimil
dc.date.accepted 2015-06-18
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor thesis was focused on preparation of the literature review describing possible ways to reduce the ethanol content in beverages (beer, wine). Thermal and membrane processes are presented in more details. Vacuum distillation and thin film evaporation are described as the most common thermal processes. Reverse osmosis, dialysis, pervaporation and pertraction are discussed as the most perspective membrane processes. Attention is also focused on the procedures to adjust the technology and recipe for limiting the production of ethanol use suitable microorganisms.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 38460
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2015-05-04


Files in this item

Files Size Format View Description
bartoš_2015_dp.pdf 1.851Mb PDF View/Open None
bartoš_2015_op.pdf 525.7Kb PDF View/Open None
bartoš_2015_vp.pdf 527.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account