Analýza barviv ve vybraných potravinářských matricích pomocí TLC-ESI-MS
Show full item record
No preview available
Title:
|
Analýza barviv ve vybraných potravinářských matricích pomocí TLC-ESI-MS |
Author: |
Ščurková, Adriana
|
Advisor: |
Rouchal, Michal
|
Abstract:
|
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá obecnou charakteristikou přírodních a syntetických barviv, jejich extrakcí z přírodních materiálů a výčtem vybraných analytických metod vhodných ke stanovení barviv. Praktická část je věnována extrakci barviv z čerstvého a mraženého špenátu, jejich separací technikou tenkovrstvé chromatografie a analýze pomocí hmotnostní spektrometrie s elektrosprejovou ionizací. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/31962
|
Date:
|
2015-02-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
38469
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account