Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakteriálních kontaminant piva
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Lorencová, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Mahovská, Iveta
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:29:42Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:29:42Z |
|
dc.date.issued |
2015-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/31999
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá vybranými faktory, které ovlivňují dekarboxylázovou aktivitu bakterií mléčného kvašení, izolovaných jako kontaminanty z procesu výroby piva. V rámci praktické části této práce byl uskutečněn skríning produkce biogenních aminů (BA) u kmenů Lactobacillus brevis a Lb. plantarum za podmínek in vitro. U kmene Lb. brevis RIBM 2-20 byla navíc sledována kinetika produkce BA. |
|
dc.format |
79 s. (17 129 znaků). |
|
dc.format.extent |
2057315 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
biogenní aminy
|
cs |
dc.subject |
Lactobacillus
|
cs |
dc.subject |
pivo
|
cs |
dc.subject |
hořké kyseliny
|
cs |
dc.subject |
etanol
|
cs |
dc.subject |
biogenic amines
|
en |
dc.subject |
Lactobacillus
|
en |
dc.subject |
beer
|
en |
dc.subject |
bitter acids
|
en |
dc.subject |
ethanol
|
en |
dc.title |
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakteriálních kontaminant piva |
|
dc.title.alternative |
Factors Influencing the Decarboxylase Activity of Selected Bacterial Contaminant of Beer |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňková, Leona |
|
dc.date.accepted |
2015-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis is dealing with the selected factors influencing the decarboxylase activity of lactic acid bacteria isolated in beer production process. In the practical part of this work the screening of the ability of Lb. brevis and Lb. plantarum strains was realized at in vitro conditions. In addition, the monitoring of kinetics of BA production in Lb. brevis RIBM 2-20 was carried out. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
38536
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2015-04-22 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account