Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakteriálních kontaminant piva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakteriálních kontaminant piva

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lorencová, Eva
dc.contributor.author Mahovská, Iveta
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:29:42Z
dc.date.available 2015-07-24T12:29:42Z
dc.date.issued 2015-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31999
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá vybranými faktory, které ovlivňují dekarboxylázovou aktivitu bakterií mléčného kvašení, izolovaných jako kontaminanty z procesu výroby piva. V rámci praktické části této práce byl uskutečněn skríning produkce biogenních aminů (BA) u kmenů Lactobacillus brevis a Lb. plantarum za podmínek in vitro. U kmene Lb. brevis RIBM 2-20 byla navíc sledována kinetika produkce BA.
dc.format 79 s. (17 129 znaků).
dc.format.extent 2057315
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject Lactobacillus cs
dc.subject pivo cs
dc.subject hořké kyseliny cs
dc.subject etanol cs
dc.subject biogenic amines en
dc.subject Lactobacillus en
dc.subject beer en
dc.subject bitter acids en
dc.subject ethanol en
dc.title Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakteriálních kontaminant piva
dc.title.alternative Factors Influencing the Decarboxylase Activity of Selected Bacterial Contaminant of Beer
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Buňková, Leona
dc.date.accepted 2015-06-03
dc.description.abstract-translated This diploma thesis is dealing with the selected factors influencing the decarboxylase activity of lactic acid bacteria isolated in beer production process. In the practical part of this work the screening of the ability of Lb. brevis and Lb. plantarum strains was realized at in vitro conditions. In addition, the monitoring of kinetics of BA production in Lb. brevis RIBM 2-20 was carried out.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 38536
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2015-04-22


Files in this item

Files Size Format View Description
mahovská_2015_dp.pdf 1.962Mb PDF View/Open None
mahovská_2015_op.pdf 528.0Kb PDF View/Open None
mahovská_2015_vp.pdf 428.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account