dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Hlobilová, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-15T01:54:43Z |
|
dc.date.available |
2010-07-15T01:54:43Z |
|
dc.date.issued |
2007-06-04 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/3366
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce, zpracována rešeršní formou, poskytuje přehled o metodách moleku-lární biologie při zkoumání kvality potravin. Hlavní část práce dokumentuje metodu PCR, další metody pro zkoumání kvality potravin a analýzu proteinů. Další část je zaměřena na falzifikaci potravin. Jsou zde popsány nejčastěji falzifikované potraviny. Poslední část se zabývá detekcí reziduí ve zpracovaných potravinách, kde se charakterizuje pojem alergen. Dále se zabývá potravinami, v nichž se detekují významné alergeny (araší-dy, kravské mléko, mléčné výrobky, vejce) a metodami detekce těchto alergenů. |
cs |
dc.format |
55 s., 2 s. tab. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
601924 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kvalita potravin
|
cs |
dc.subject |
metody molekulární biologie
|
cs |
dc.subject |
falzifikace
|
cs |
dc.subject |
alergen
|
cs |
dc.subject |
rezidua
|
cs |
dc.subject |
guality of foods
|
en |
dc.subject |
molecular-biology methods
|
en |
dc.subject |
falsification
|
en |
dc.subject |
alergen
|
en |
dc.subject |
residues
|
en |
dc.title |
Využití metod molekulární biologie při sledování kvality potravin |
cs |
dc.title.alternative |
Using molecular biology methods on analysis of food guality |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2007-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis, elaborated as a review, provides an overview of the molecular-biology methods researching food quality. The main part of this work documents the PCR methods and other methods researching food quality and an analysis of proteins. Next part is concentrated on the falsification of foods. The most frequently falsificated foods are described there. Last part of the work discusses common issues on detection of the allergenic residues on equipment and in processed foods. This part desribes the foods where are major allergens (for example peanuts, cow's milk, milk products and eggs) detected. Several methods used to detect residues in foods are discussed, too. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5273
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
A |
|