Využití metod molekulární biologie při sledování kvality potravin
Show full item record
No preview available
Title:
|
Využití metod molekulární biologie při sledování kvality potravin |
Author: |
Hlobilová, Michaela
|
Advisor: |
Buňková, Leona
|
Abstract:
|
Tato bakalářská práce, zpracována rešeršní formou, poskytuje přehled o metodách moleku-lární biologie při zkoumání kvality potravin. Hlavní část práce dokumentuje metodu PCR, další metody pro zkoumání kvality potravin a analýzu proteinů. Další část je zaměřena na falzifikaci potravin. Jsou zde popsány nejčastěji falzifikované potraviny. Poslední část se zabývá detekcí reziduí ve zpracovaných potravinách, kde se charakterizuje pojem alergen. Dále se zabývá potravinami, v nichž se detekují významné alergeny (araší-dy, kravské mléko, mléčné výrobky, vejce) a metodami detekce těchto alergenů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/3366
|
Date:
|
2007-06-04 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
5273
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account