Rizika obchodování s ovocem a zeleninou

DSpace Repository

Language: English čeština 

Rizika obchodování s ovocem a zeleninou

Show simple item record

dc.contributor.advisor Musil, Miroslav
dc.contributor.author Špačková, Renata
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:37:43Z
dc.date.available 2016-11-28T12:37:43Z
dc.date.issued 2016-02-05
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/38862
dc.description.abstract Bakalářská práce s názvem "Rizika obchodování s OZ" řeší problematiku hlavně provozních rizik vyskytujících se v potravinářském podniku. Teoretická část je zaměřená na možná rizika v celém logistickém řetězci od nákupu přes příjem, skladování a násled-nou expedici. Dále jsou zde zmíněné specifické funkce maloobchodu a velkoobchodu. V praktické části je popsána organizace, systém řízení podle normy ČSN EN ISO 9001:2009 a systém kritických bodů HACCP, včetně zpracované analýzy nebezpečí.Pozornost je věnována PNH analýze a SWOT analýze, ze kterých jsou následně identifi-kována a analyzována možná provozní rizika a následně navržena doporučení a návrhy řešení k prevenci, eliminaci či úplnému odstranění těchto rizik. Na závěr budou zhodnoceny přínosy pro samotnou firmu.
dc.format 74 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject riziko cs
dc.subject analýza rizik cs
dc.subject SWOT cs
dc.subject HACCP cs
dc.subject ISO cs
dc.subject PNH cs
dc.subject provozní rizika cs
dc.subject risk en
dc.subject risk analysis en
dc.subject SWOT en
dc.subject HACCP en
dc.subject ISO en
dc.subject PNH en
dc.subject operational risk en
dc.title Rizika obchodování s ovocem a zeleninou
dc.title.alternative The Risk of Trading with Fruits and Vegetables
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Heinzová, Romana
dc.date.accepted 2016-06-15
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis named "Fruits and Vegetables Trading Risks" deals with questions mainly regarding operational risks occuring in food enterprise. The theoretical part is aimed at possible risks in whole string of logistics from buying to receipt, to storage, to final dispatch. Furthermore, specific functions of wholesale and retail are mentioned there. In the practical part you can find a description of organization, management system according to ČSN EN ISO 9001:2009 standard and HACCP system of critical points including evaluation of risk analyses. Special attention is paid to PNH analysis and SWOT analysis which are basis to further identification and analysing of possible operational risks; from those are suggested recommendations and possible solutions to preventing, elimitating or removal of those risks. At the end they will be assessed benefits for the company itself.
dc.description.department Ústav krizového řízení
dc.thesis.degree-discipline Ovládání rizik cs
dc.thesis.degree-discipline Risk Control en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Procesní inženýrství cs
dc.thesis.degree-program Process Engineering en
dc.identifier.stag 44019
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2016-05-04
local.subject ovoce cs
local.subject zelenina cs
local.subject nákup cs
local.subject kladování cs
local.subject maloobchod cs
local.subject velkoobchod cs
local.subject analýza rizika cs
local.subject fruit en
local.subject vegetables en
local.subject purchase en
local.subject procurement en
local.subject storage en
local.subject retail trade en
local.subject wholesale trade en
local.subject risk analysis en


Files in this item

Files Size Format View Description
špačková_2016_dp.pdf 2.676Mb PDF View/Open None
špačková_2016_op.pdf 164.9Kb PDF View/Open None
špačková_2016_vp.pdf 235.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account