Elektrické vlastnosti mléka a mléčných výrobků a možnosti jejich využití

DSpace Repository

Language: English čeština 

Elektrické vlastnosti mléka a mléčných výrobků a možnosti jejich využití

Show full item record

No preview available
Title: Elektrické vlastnosti mléka a mléčných výrobků a možnosti jejich využití
Author: Šopíková, Martina
Advisor: Bučková, Martina
Abstract: Práce je zaměřena na elektrické vlastnosti mléka a mléčných výrobků. Pro zpracování této problematiky jsou zde popsány základní elektrické veličiny, které lze v potravinářských matricích měřit. Pozornost je také věnována jednotlivým složkám mléka a jejich vlivu na tyto elektrické parametry. Poslední kapitola je věnována studiím, kde bylo elektrických vlastností mléka využito pro sledování změn obsahu vybraných složek v mléku, pro rychlou detekci odhalení falšování mléka přídavkem vody a pro zachycení ukazatelů indikujících přítomnost mikroorganismů v mléce.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39433
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 42081


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
šopíková_2017_dp.pdf 2.799Mb PDF View/Open None
šopíková_2017_op.pdf 646.6Kb PDF View/Open None
šopíková_2017_vp.pdf 642.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account