Elektrické vlastnosti mléka a mléčných výrobků a možnosti jejich využití
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Bučková, Martina
|
|
dc.contributor.author |
Šopíková, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:12:12Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:12:12Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/39433
|
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na elektrické vlastnosti mléka a mléčných výrobků. Pro zpracování této problematiky jsou zde popsány základní elektrické veličiny, které lze v potravinářských matricích měřit. Pozornost je také věnována jednotlivým složkám mléka a jejich vlivu na tyto elektrické parametry. Poslední kapitola je věnována studiím, kde bylo elektrických vlastností mléka využito pro sledování změn obsahu vybraných složek v mléku, pro rychlou detekci odhalení falšování mléka přídavkem vody a pro zachycení ukazatelů indikujících přítomnost mikroorganismů v mléce. |
|
dc.format |
41 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mléko
|
cs |
dc.subject |
elektrická vodivost
|
cs |
dc.subject |
elektrické vlastnosti
|
cs |
dc.subject |
konduktivita
|
cs |
dc.subject |
dielektrická konstanta
|
cs |
dc.subject |
ztrátový faktor
|
cs |
dc.subject |
milk
|
en |
dc.subject |
electrical conductivity
|
en |
dc.subject |
electrical properties
|
en |
dc.subject |
electrical conductivity
|
en |
dc.subject |
dielectric constant
|
en |
dc.subject |
dielectric loss factor
|
en |
dc.title |
Elektrické vlastnosti mléka a mléčných výrobků a možnosti jejich využití |
|
dc.title.alternative |
Electric Properties of Milk and Dairy Products and Their Application |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Křesálek, Vojtěch |
|
dc.date.accepted |
2017-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis focuses on the electrical properties of milk and dairy products. The basic electrical quantities that can be measured in the food matrices are described here. Attention is also paid to the individual components of milk and their influence on these electrical parameters. The last chapter is dedicated to studies where the electrical properties of milk were used to monitor changes in the content of selected ingredients in milk, to quickly de-tect detection of falsification of milk by the addition of water and to capture indicators indicating the presence of microorganisms in milk. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
42081
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2017-05-12 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account