Chemicko-technologické vlastnosti fosforečnanů využívaných při výrobě masných výrobků
Show full item record
No preview available
Title:
|
Chemicko-technologické vlastnosti fosforečnanů využívaných při výrobě masných výrobků |
Author: |
Martinek, Jakub
|
Advisor: |
Gál, Robert
|
Abstract:
|
Bakalářská práce shrnuje dosavadní poznatky o fosforečnanech z pohledu jejich chemického složení a vlastností, v kombinaci s biochemickým a biologickým významem. Kromě způsobů průmyslové výroby, s důrazem na jejich potravinářské použití, je velký prostor kladen na přehled technologických vlastností fosforečnanů důležitých pro masný průmysl. Vyústěním práce je přehled možností látek se stejnými technologickými vlastnostmi, kterými lze nahradit fosforečnany, ale s menšími zdravotními riziky jejich konzumace. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40569
|
Date:
|
2017-02-03 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
46300
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account