Chemicko-technologické vlastnosti fosforečnanů využívaných při výrobě masných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Chemicko-technologické vlastnosti fosforečnanů využívaných při výrobě masných výrobků

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Martinek, Jakub
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:34Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:34Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40569
dc.description.abstract Bakalářská práce shrnuje dosavadní poznatky o fosforečnanech z pohledu jejich chemického složení a vlastností, v kombinaci s biochemickým a biologickým významem. Kromě způsobů průmyslové výroby, s důrazem na jejich potravinářské použití, je velký prostor kladen na přehled technologických vlastností fosforečnanů důležitých pro masný průmysl. Vyústěním práce je přehled možností látek se stejnými technologickými vlastnostmi, kterými lze nahradit fosforečnany, ale s menšími zdravotními riziky jejich konzumace.
dc.format 46
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject fosforečnany cs
dc.subject masné výrobky cs
dc.subject náhrady cs
dc.subject phosphates en
dc.subject meat products en
dc.subject substitutes en
dc.title Chemicko-technologické vlastnosti fosforečnanů využívaných při výrobě masných výrobků
dc.title.alternative Chemical and Technological Properties of Phosphates Used in the Production of Meat Products
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Zacharová, Michaela
dc.date.accepted 2017-06-14
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis summarizes current data on phosphates in terms of their chemical composition and properties, in combination with biochemical and biological significance. In addition to the methods of industrial production, with emphasis on their use in food, a large space of the survey is given to the technological properties of phosphates important for the meat industry. The work results in the overview of compensation of phosphates with the similar properties, but with reduced consumption health risks.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46300
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-05-05


Files in this item

Files Size Format View Description
martinek_2017_dp.pdf 1.607Mb PDF View/Open None
martinek_2017_op.pdf 636.5Kb PDF View/Open None
martinek_2017_vp.pdf 646.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account