dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Martinek, Jakub
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:34Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:34Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40569
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce shrnuje dosavadní poznatky o fosforečnanech z pohledu jejich chemického složení a vlastností, v kombinaci s biochemickým a biologickým významem. Kromě způsobů průmyslové výroby, s důrazem na jejich potravinářské použití, je velký prostor kladen na přehled technologických vlastností fosforečnanů důležitých pro masný průmysl. Vyústěním práce je přehled možností látek se stejnými technologickými vlastnostmi, kterými lze nahradit fosforečnany, ale s menšími zdravotními riziky jejich konzumace. |
|
dc.format |
46 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
fosforečnany
|
cs |
dc.subject |
masné výrobky
|
cs |
dc.subject |
náhrady
|
cs |
dc.subject |
phosphates
|
en |
dc.subject |
meat products
|
en |
dc.subject |
substitutes
|
en |
dc.title |
Chemicko-technologické vlastnosti fosforečnanů využívaných při výrobě masných výrobků |
|
dc.title.alternative |
Chemical and Technological Properties of Phosphates Used in the Production of Meat Products |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Zacharová, Michaela |
|
dc.date.accepted |
2017-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis summarizes current data on phosphates in terms of their chemical composition and properties, in combination with biochemical and biological significance. In addition to the methods of industrial production, with emphasis on their use in food, a large space of the survey is given to the technological properties of phosphates important for the meat industry. The work results in the overview of compensation of phosphates with the similar properties, but with reduced consumption health risks. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46300
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2017-05-05 |
|