Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie
Author: Janáčová, Jana
Advisor: Bučková, Martina
Abstract: Diplomová práce se zabývá stanovením degradace jedlých olejů s využitím luminiscenční spektroskopie, jakožto moderní rychlé a jednoduché metody bez nutnosti použití chemických činidel. Teoretická část práce je orientována na charakteristiku složení jedlých olejů se zaměřením na jejich změny při tepelné zátěži, jsou zde popsány i metody pro chemické analýzy stanovení oxidace lipidů a také popis luminiscenční spektroskopie. Praktická část práce je zaměřena na naměření luminiscenčních spekter vybraných jedlých olejů a na jejich vyhodnocení v souvislosti s délkou záhřevu vzorků. Míru tepelné degradace vzorků pak dokreslují/dokumentují změny peroxidového čísla, čísla kyselosti a obsahu konjugovaných dienů, trienů, které byly zjištěny běžnými analytickými postupy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40594
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 46355


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
janáčová_2017_dp.pdf 4.192Mb PDF View/Open None
janáčová_2017_op.pdf 544.4Kb PDF View/Open None
janáčová_2017_vp.pdf 534.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account