Nízkoalkoholické ovocné nápoje typu cider
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Kubáň, Vlastimil
|
|
dc.contributor.author |
Hrazdírová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:37Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:37Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40600
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce pojednává o nízkoalkoholických ovocných nápojích typu cider. Zabývá se možností využití starých ovocných odrůd, historií a možnostech sadovnictví v našich loka-litách. Stručně popisuje varianty ciderů a recepty na jejich výrobu. Výroba cideru je rozdě-lena do jednotlivých částí podle použité technologie. Kontrola kvality nápojů ukazuje také na možná rizika při výrobě. Na závěr práce je uveden potenciál výrobku a současní výrobci na trhu. |
|
dc.format |
62 s. (88 449 znaků). |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Jablečný mošt
|
cs |
dc.subject |
staré jablečné odrůdy
|
cs |
dc.subject |
jablečné kvašení
|
cs |
dc.subject |
druhy ciderů
|
cs |
dc.subject |
nízkoalkoholické nápoje
|
cs |
dc.subject |
Cider
|
en |
dc.subject |
old apple varieties
|
en |
dc.subject |
fermentation of apple
|
en |
dc.subject |
kinds of cider
|
en |
dc.subject |
low-alcoholic beverages
|
en |
dc.title |
Nízkoalkoholické ovocné nápoje typu cider |
|
dc.title.alternative |
Low Alcoholic Fruit Drinks of Cider Type |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fic, Vlastimil |
|
dc.date.accepted |
2017-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis deals with low-alcoholic fruit beverages such as cider. It deals with the possibility of using the old fruit varieties, history and possibilities orchards in our locations. Briefly describes variants of ciders and recipes for their production. Manufacture of cider is divided into different sections depending on the technology. Beverages quality control also includes possible risks during manufacturing. Finally, the potential of the product and the current market leader are mentioned. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46362
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2017-05-05 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account