Nové trendy v obalových materiálech pro využití v potravinářství
Show full item record
No preview available
Title:
|
Nové trendy v obalových materiálech pro využití v potravinářství |
Author: |
Mácová, Klára
|
Advisor: |
Lapčíková, Barbora
|
Abstract:
|
Hlavním tématem této bakalářské práce jsou trendy v obalových materiálech pro použití v potravinářství. Práce je zaměřena na představení základní typologie obalů, které se po-stupem času vyvíjely, jejich dnešní podobu a konkrétní využití jednotlivých druhů obalů v praxi. Dále se zaměří na hodnotící kritéria pro správnou volbu nejvhodnější kombinace ve smyslu potravina a její obal. Na tuto problematiku naváže kapitola zaměřená na možná rizika, které mohou nastat při přepravě či skladování produktu, a které by mohly zákazníka odlákat od koupě či ohrozit na zdraví při konzumaci potraviny. Důležité je si uvědomit, že vhodným obalem docílíme dodání atraktivní, čerstvé a zdravotně nezávadné potraviny do rukou spotřebitelů. S ohledem na zrychlující se vývoj obalových technologií jsou zde před-staveny nové způsoby balení potravin. V závěrečné části práce jsou shrnuty základní legis-lativními požadavky, se kterými se výrobci setkávají při výrobě, balení či dodání obalu a jejich obsahu na trh. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40615
|
Date:
|
2017-02-03 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
46394
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account