Netradiční druhy exotického ovoce a jejich využití v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Netradiční druhy exotického ovoce a jejich využití v gastronomii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vojtíšková, Petra
dc.contributor.author Zámečníková, Kateřina
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:15:27Z
dc.date.available 2017-07-03T09:15:27Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/41043
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá netradičními druhy exotického ovoce, jako je např. fej-choa, durian, rambutan apod. Je uveden původ jednotlivých druhů a jejich stručná charak-teristika. U vybraných druhů je uvedeno jejich chemické složení a samostatná kapitola je věnována využití tohoto ovoce v gastronomii. V této práci jsou také popsány citrusové plody, z nichž některé patří také mezi netradiční druhy ovoce. V neposlední řadě je zde zmíněn význam ovoce ve výživě člověka.
dc.format 43 s. 43037 znaků
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject chemické složení cs
dc.subject durian cs
dc.subject exotické ovoce cs
dc.subject gastronomické využití cs
dc.subject cs
dc.subject chemical composition en
dc.subject durian en
dc.subject exotic fruit en
dc.subject gastronomy use en
dc.subject nutrition en
dc.title Netradiční druhy exotického ovoce a jejich využití v gastronomii
dc.title.alternative Non-traditional Species of Exotic Fruit and Their Gastronomy Use
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2017-06-08
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with non-traditional types of exotic fruits, such as feijoa, durian, rambutan, etc. It describes the origin of individual species and their brief description. For selected species, chemical composition is mentioned and a separate chapter is devoted to the gastronomy use of this fruit. Also citrus fruits are described in this work; some of them be-long among non-traditional fruits. Last but not least, the importance of fruits in human nu-trition is mentioned.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 37882
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2017-04-18


Files in this item

Files Size Format View Description
zámečníková_2017_dp.pdf 3.306Mb PDF View/Open None
zámečníková_2017_op.pdf 104.6Kb PDF View/Open None
zámečníková_2017_vp.pdf 105.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account