dc.contributor.advisor |
Vojtíšková, Petra
|
|
dc.contributor.author |
Zámečníková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:15:27Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:15:27Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/41043
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá netradičními druhy exotického ovoce, jako je např. fej-choa, durian, rambutan apod. Je uveden původ jednotlivých druhů a jejich stručná charak-teristika. U vybraných druhů je uvedeno jejich chemické složení a samostatná kapitola je věnována využití tohoto ovoce v gastronomii. V této práci jsou také popsány citrusové plody, z nichž některé patří také mezi netradiční druhy ovoce. V neposlední řadě je zde zmíněn význam ovoce ve výživě člověka. |
|
dc.format |
43 s. 43037 znaků |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
chemické složení
|
cs |
dc.subject |
durian
|
cs |
dc.subject |
exotické ovoce
|
cs |
dc.subject |
gastronomické využití
|
cs |
dc.subject |
vý
|
cs |
dc.subject |
chemical composition
|
en |
dc.subject |
durian
|
en |
dc.subject |
exotic fruit
|
en |
dc.subject |
gastronomy use
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.title |
Netradiční druhy exotického ovoce a jejich využití v gastronomii |
|
dc.title.alternative |
Non-traditional Species of Exotic Fruit and Their Gastronomy Use |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2017-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with non-traditional types of exotic fruits, such as feijoa, durian, rambutan, etc. It describes the origin of individual species and their brief description. For selected species, chemical composition is mentioned and a separate chapter is devoted to the gastronomy use of this fruit. Also citrus fruits are described in this work; some of them be-long among non-traditional fruits. Last but not least, the importance of fruits in human nu-trition is mentioned. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
37882
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2017-04-18 |
|