Průmyslové zpracování hrabavé drůbeže z hlediska tvorby a nakládání s odpady

DSpace Repository

Language: English čeština 

Průmyslové zpracování hrabavé drůbeže z hlediska tvorby a nakládání s odpady

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Zemek, Jan
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:15:43Z
dc.date.available 2017-07-03T09:15:43Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/41196
dc.description.abstract Bakalářská práce pojednává o průmyslovém zpracování hrabavé drůbeže z hlediska tvorby odpadu a nakládání s ním. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmu hrabavá drůbež, chemické složení drůbežího masa a operace během jatečného opracování. Dále pak na vejce a obalové materiály. Praktická část je zaměřena na konkrétní firmu RACIOLA Uherský Brod, s.r.o. Nejprve je uvedena obecná charakteristika společnosti a poté celý proces jatečného opracování drůbeže společně se systémem HACCP, který firma pořád zdokonaluje. Současný stav firmy ukazuje SWOT analýza. Závěr práce je věnován vzniku odpadu při jatečném opracování, následné manipulaci a využití.
dc.format 62 s. (94 421)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject hrabavá drůbež cs
dc.subject vejce cs
dc.subject obalové materiály cs
dc.subject průmyslové zpracování drůbeže cs
dc.subject odpad cs
dc.subject využití odpadu cs
dc.subject gallinaceous poultry en
dc.subject eggs en
dc.subject packaging materials en
dc.subject industrial processing of poultry en
dc.subject waste en
dc.subject waste utilization en
dc.title Průmyslové zpracování hrabavé drůbeže z hlediska tvorby a nakládání s odpady
dc.title.alternative Industrial Processing of Gallinaceous Poultry in Terms of Production and Waste Management
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lukášková, Eva
dc.date.accepted 2017-06-06
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis discusses about industrial processing gallinaceous poultry in terms of production and waste management. The theoretical part is focused to definitions of gallinaceous poultry, the composition of poultry meat and operations during industrial processing. Further are mentioned eggs and packaging materials. The practical part describes specific company RACIOLA Uherský Brod, s.r.o. Firstly there is mention general information about the company and then the whole proces of slaughter processing. Company is familiar with hazard analysis and critical points (HACCP), which still improve. Current state of the company show SWOT analysis. Conclusion is dedicated to waste generation during the industrial processing in company, following manipulation and utilization.
dc.description.department Ústav environmentální bezpečnosti
dc.thesis.degree-discipline Řízení environmentálních rizik cs
dc.thesis.degree-discipline Environmental Risk Management en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.thesis.degree-program Security of Society en
dc.identifier.stag 47279
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-05-15
local.subject jatečná zvířata cs
local.subject drůbež hrabavá cs
local.subject odpady cs
local.subject meat animals en
local.subject pawing poultry en
local.subject waste products en


Files in this item

Files Size Format View Description
zemek_2017_dp.pdf 4.071Mb PDF View/Open None
zemek_2017_op.pdf 44.74Kb PDF View/Open None
zemek_2017_vp.pdf 45.56Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account