Vliv procesních parametrů na jakostní ukazatele sterilovaných okurků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv procesních parametrů na jakostní ukazatele sterilovaných okurků

Show full item record

No preview available
Title: Vliv procesních parametrů na jakostní ukazatele sterilovaných okurků
Author: Jedounková, Alena
Advisor: Šenkýřová, Jana
Abstract: Zelenina se v konzervárenství zpracovává na mnoho způsobů, jedním z nich je sterilace ve sladkokyselém nálevu. Tato práce je zaměřena na optimalizaci sterilačního režimu pro výrobu sterilovaných okurků. Okurky byly sterilovány při teplotě 85 C po dobu 30, 28, 25 a 22 minut. Byl zkoumán vliv rozdílné doby sterilačního záhřevu na vybrané jakostní parametry okurek: texturní vlastnosti, mikrobiologická jakost, hodnoty pH, senzorické hodnocení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42071
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 49753


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
jedounková_2018_dp.pdf 4.753Mb PDF View/Open None
jedounková_2018_op.pdf 782.2Kb PDF View/Open None
jedounková_2018_vp.pdf 627.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account