Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín
Show full item record
No preview available
Title:
|
Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín |
Author: |
Ćmielová, Tereza
|
Advisor: |
Lapčíková, Barbora
|
Abstract:
|
Diplomová práce se zabývá stanovením fyzikálně-chemických charakteristik tichých vín dle metod Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV). Teoretická část popisuje révu vinnou jako hlavní surovinu pro výrobu vína, vinařské oblasti Čech a Moravy a na nich pěstované odrůdy, technologii výroby vína a fyzikálně-chemické vlastnosti tichých vín. Praktická část zahrnuje specifikaci vzorků tichých vín a popis principů a postupů stanovení jednotlivých metod pro určení fyzikálně-chemických charakteristik bílých, růžových a červených vín. U těchto vín byla stanovena hustota, veškeré titrovatelné kyseliny, pH, polyfenoly, antokyany, barevná intenzita a odstín červených vín, volný a veškerý oxid siřičitý a trichromatické charakteristiky. V této části jsou rovněž prezentovány dosažené výsledky společně s diskuzí. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/42095
|
Date:
|
2018-02-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
49812
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account