Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů

Show full item record

No preview available
Title: Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů
Author: Horáková, Petra
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Diplomová práce se zabývá výrobou sypaných müsli směsí z netradičních pšeničných cereálií, obohacených o sušené jedlé květy a nutriční analýzou jejich základních jakostních znaků. Nutriční analýza zahrnuje stanovení obsahu vlhkosti, popela, hrubých bílkovin, lipidů, škrobu, vlákniny (CF a NDF) a stravitelnosti (OMD a DMD). U netradičních müsli směsí byl stanoven vyšší obsah bílkovin a NDF, obsah popela a množství CF bylo srovnatelné po komparaci s paralelně probíhající studií zabývající se analýzou netradičních bezlepkových müsli směsí. Na druhou stranu byl zjištěn nižší obsah vlhkosti, škrobu, lipidů a nižší stravitelnost. Avšak při porovnání s komerčně dostupnými pšeničnými vločkami byla stravitelnost při použití netradičních obilovin vyšší.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42760
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 46354


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
horáková_2018_dp.pdf 4.103Mb PDF View/Open None
horáková_2018_op.pdf 526.2Kb PDF View/Open None
horáková_2018_vp.pdf 661.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account